Projeler

100. Yılında İş Bankası

2001 yılında Tarih Vakfı’nın koordinatörlüğünde, yazarlığını Prof. Dr. Uygur Kocabaşoğlu’nun üstlendiği Türkiye İş Bankası Tarihi ve yazarlığını Orhan Koçak’ın üstlendiği Atatürk’ün Bankası isimleriyle biri akademik, diğeri prestij olmak üzere iki kitap basılmıştır. 2001 yılında başlayan bu çalışma ile Türkiye İş Bankası geçmişi kurumsal bir çerçevede ele alınmaya başlamış ve 2007 yılında İş Bankası Müzesi açılmıştır. Tarih Vakfı tarafından İş Bankası Müzesi’ne yapılan ziyarette daha önce yazılmış İş Bankası tarihinin kurumun 100. yılına giderken yeni kaynaklar ışığında güncellenmesinin kurum için gerekli ve değerli bir katkı olacağı anlaşılmıştır. 2024 yılında kuruluşunun 100. yılını kutlayacak olan Türkiye İş Bankası’nın daha önce Tarih Vakfı koordinatörlüğünde kaleme alınmış olan tarihinin güncellenmesi projesi uzun, yoğun ve titiz bir ön hazırlık süreci sonrasında 22 Mayıs 2018 tarihinde imzalanmıştır. 18 ay (ihtiyaç halinde karşılıklı mutabakatla 24 ay) sürmesi öngörülen bu çalışma, İş Bankası ve Tarih Vakfı'na önemli bir ek değer kazandıracağı gibi Türkiye iktisadi ve siyasi tarihine de önemli katkılarda bulunacaktır. Projenin arşiv araştırma çalışmaları tüm boyutlarıyla ilerlemektedir.