TARİH DOSTU OLUN
Tarihe dair demokratik perspektifi beraberce geliştirelim. Tarih dostu olarak tüm yayınlardan %50, etkinliklerden ise %10 indirim kazanın!

BAĞIŞ YAPIN
Çok renkli bir tarih anlayışı için Tarih Vakfı’na destek olabilirsiniz.

ABONE OLUN
Toplumsal Tarih Dergisi’ne abone olun.

ETKİNLİKLER

Türkiye’de Sinema Tarihi Yazmak: Sınırlılıklar ve Fırsatlar

Tarih Vakfı ve Sinematek Sinema/Evi’nin işbirliği ile düzenleyeceği Sinematek’te Sinema ve Tarih Seminerleri etkinliğinin üçüncüsü 20 Nisan 2024, saat 13:00’da gerçekleşecek. Bu seminer dizisi, sinema ve tarihin kesişiminde izleyicilere kapsamlı bir kültürel ve bilimsel deneyim sunmayı amaçlamaktadır. Serinin üçüncü konuşmacısı yapımcı Arda Odabaşı ve etkinliğin moderatörü Özde Çeliktemel olacaktır.

20 Nisan 2024 13:00

Sinematek/Sinema Evi

İşçilerin Ayak İzlerinden Galata Çeşme Meydanı

Tarih Vakfı ve İPM iş birliğiyle düzenlenen ''Minerva Konuşmaları: Tarihte İstanbul'' serisinde 18 Nisan 2024 tarihinde Nurşen Gürboğa ve Murat Tülek, ''İşçilerin Ayak İzlerinden Galata Çeşme Meydanı'' başlıklı bir konuşma gerçekleştirecektir.

18 Nisan 2024 18:00

Minerva Han

Osmanlı Pasaportları: Güvenlik ve Coğrafi Hareketlilik, 1876-1908

Akl-ı Kıssa'nın 2024 Bahar dönemi üçüncü seminerini İlkay Yılmaz "Osmanlı Pasaportları: Güvenlik ve Coğrafi Hareketlilik, 1876-1908" başlığı ile verecek.

23 Nisan 2024 19:00

Uzaktan Erişim

YAPIMCI HAFIZASIYLA TÜRKİYE SİNEMA TARİHİ

Tarih Vakfı ve Sinematek Sinema/Evi’nin işbirliği ile düzenleyeceği Sinematek’te Sinema ve Tarih Seminerleri etkinliğinin ikincisi 6 Nisan 2024, saat 13:00’da gerçekleşecek. Bu seminer dizisi, sinema ve tarihin kesişiminde izleyicilere kapsamlı bir kültürel ve bilimsel deneyim sunmayı amaçlamaktadır. Serinin ikinci konuşmacısı yapımcı Yamaç Okur (FARO) ve etkinliğin moderatörü Özde Çeliktemel (Boğaziçi Üniversitesi) olacaktır.

06 Nisan 2024 13:00

Sinematek/Sinema Evi

MERİN SEVER’LE CUMHURİYET MUTFAĞI

Yaptığı çalışmalarla her tabağın lezzetiyle olduğu kadar tarihî, politik ve sosyolojik yönüyle de insanı beslediğini ortaya koyan Merin Sever bu etkinlikte Cumhuriyet mutfağını ele alacak. Dünyanın en önemli yeme-içme kitapları ödülü olarak kabul edilen Gourmand Awards’a layık görülen Sever’in anlatımına Giritli’nin leziz Cumhuriyet menüsü ve Meşeden Neşeye serisi eşlik edecek.
Sınırsız içecek servisinin olacağı etkinliğin kontenjanı sınırlıdır.

19 Nisan 2024 19:30

Giritli Restoran

ÇAY’DAN ÖTE: TÜRKİYE’DE ÇAYIN KISA TARİHİNE UZUN BAKIŞ

Tarih Vakfı ve Nadir Gastronomi Platformu'nun ortaklaşa gerçekleştirdiği tadım etkinliklerine, “Çayın Halleri” podcasti ile tanınan Fatma Genç ve Yasemin Taşkın’ın anlatıcı olacağı “Türkiye'de Çayın Kısa Tarihi” ile devam ediyoruz.

20 Nisan 2024 15:00

Nadir Gastronomi Platformu

Aydınlanma çalışmaları bugün hala geçerliliğini koruyor mu?

Bilim ve Düşünce Tarihçisi Derya Gürses Tarbuck ve alanının önde gelen akademisyenlerinden oluşan konukları arasında söyleşi formatında gerçekleşecek seminer serisinin yedincisinde Jonathan Israel10 Nisan 2024, 15:00-17:00 saatleri arasında bizlerle olacak. Konu başlığı ‘’Aydınlanma çalışmaları bugün hala geçerliliğini koruyor mu?’’ olacak.

10 Nisan 2024 15:00

Uzaktan Erişim

Sosyolojinin Farklılaşma ve Kurumsallaşma Sarkacında Geçen 100 Yılı

2 Nisan 2024 Salı günü, saat 16:00’da gerçekleşecek serinin beşinci konuşmasında Nilgün Çelebi ve Alim Arlı, "Sosyolojinin Farklılaşma ve Kurumsallaşma Sarkacında Geçen 100 Yılı" başlığı altında bizlerle olacak.

02 Nisan 2024 16:00

Anamed Kütüphanesi