Yayın önerinizi Yayın Kurulumuzun değerlendirmeye alması için lütfen aşağıdaki yayın öneri formatı, hazırlamış olduğunuz çalışma (varsa) ve iletişim bilgilerinizi  tarihvakfi@tarihvakfi.org.tr  adresine  pdf veya word dokümanı olarak gönderiniz.

Tarih Vakfı Yurt Yayınları Kitap Öneri Formatı

Tarih Vakfı Yurt Yayınlarına önerilecek kitaplar aşağıdaki formatta olmalıdır.

1.      Yazar ismi, kitabın başlığı ve iletişim bilgileri – Önerenin bilgileri.

2.      Proje/kitabın 1-2 paragraflık kısa özeti (abstract).

3.      Projenin içeriğinin 1 sayfalık anlatımı; dinamik ve açık yazılmış olmalı.

4.      Kitabın hedef okuyucu kitlesinin belirtilmesi ve hangi açılardan okuyucunun ilgisini çekeceğine dair yazarın öngörüsü. (okuyucu kitlesi: akademik, genel okuyucu, öğrenci, vs. gibi)

5.      Kitabın mevcut literatür içinde alacağı yer/konum. Bu kitabın konusu ile bağlantılı diğer kitaplar (varsa) ve bu proje alanında nasıl bir eksiği tamamlayacağı belirtilmeli.

6.      Yazarın yarım sayfalık biyografisi: yazarın deneyimi, bu alanda daha önceki çalışmaları ve kendisinin bu konudaki uzmanlığı vurgulanmalı.

7.      Varsa, kullanılacak görsel malzeme, tablolar ve ek materyallerin belirtilmeli.

8.      Yazarın daha önce yaptığı çalışmalarla ilgili destekleyici materyaller (kitap tanıtımı vs. varsa) sunulmalı.

9.      Tekrar basım veya çeviri kitap olan yayın önerilerinde kitabın tümü sunulmalıdır(elektronik kopya olarak).

Kitap ilk defa yayınlanacak bir çalışma ise yazar yukarıdakilere ek olarak şunları da sunmalıdır:

1.      Açıklamalı “İçindekiler” sayfası. Kitap hazırlanmakta olan bir çalışma ise (doktora tezi gibi): Kitabın bölümleri ve alt başlıkları kısa tanıtımlarla verilmeli. Bu kısım tüm kitabın ve temel argümanların tek bakışta özeti gibi olmalı.

2.      Hazırlanmakta olan çalışmadan/tezden 1-2 örnek bölüm sunulmalı.

Not:

Kitapta kullanılacak olan tüm materyallerin telif haklarından (fotoğraf, grafik, resim, tablo, minyatür vb.)  yazar sorumludur (Yurt Yayınları daha önceki tecrübelerinden yola çıkarak bunu hatırlatmakta yarar görmektedir.).

Yayın Kurulu’muz ve/ya raportörümüz gerekli gördüğü takdirde, kitabın yazar veya editöründen gelen nihai metin üzerinde yayınevimiz son redaksiyon hakkını saklı tutar. Söz konusu redaksiyon kitabın bütünlüğünü bozmayacak şekilde ve Tarih Vakfı Yurt Yayınları’nın yayın ilkeleri çerçevesinde imla, dil, ifade ve üslupla sınırlı olacaktır.