Yemekte Tarih Var- Yemek Kültürü Ve Tarihçiliği


Tarihte yemek var; biliyoruz. Peki, yemekte tarih var mı? Günümüz tarihçiliğinde öne çıkan kültür tarihi çalışmaları ve yeni yaklaşımlar tarihi savaş meydanları, saraylar ve diplomatik görüşmeler arasında sıkışıp kaldığı kafesten çıkarıp gündelik hayatın tam da içine taşırken insan yaşamının olmazsa olmazı “yemek” ve “yemek kültürü”nü de incelenmesi gereken önemli bir alan olarak araştırmacıların dikkatine sundu.  Tarihin, gelişen ve değişen yemek ve yiyecek kültürü üzerinden okunabileceği iddiasını ortaya atan bu çalışma, alanında önde gelen araştırmacıların Osmanlı, Avrupa ve Amerika bölgeleri üzerinden farklı dönemlere ilişkin yaptıkları çalışmalarla okuyucuya hem yemekteki tarihi anlatıyor hem de tarihin temel metodolojik sorularına farklı ve yeni cevaplar bulmayı hedefliyor. 

Yayına Haz    : Ayşegül Avcı- Seda Erkoç- Elvin Otman

ISBN                : 978-975-333-288-0

Baskı Tarihi   :Ocak 2014

Sayfa Sayısı  : 260

Baskı               :2

Boyut              : 15*21

Fiyat                : 25 TL.

  • Baskı Tarihi : 1900-01-01