Ders Kitaplarında İnsan Hakları III Projesi

Tarih Vakfı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Eğitim Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (SEÇBİR) ortaklığında; AB Türkiye Delegasyonu'nun mali desteğiyle Ders Kitaplarında İnsan Hakları III Projesi (DKIH III) 2013- 2014 arasında yürütüldü.

Tarih Vakfı, DKIH projelerinin ilkini Türkiye Bilimler Akademisi ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı işbirliğinde 2002-2004; ikincisini 2007-2009 arasında Türkiye İnsan Hakları Vakfı ortaklığında yürütmüştü.

İlk ve orta öğretimde okutulan 245 ders kitabının niteliksel insan hakları ölçütüne göre, 25 kişilik bir ekip tarafından tarandığı üçüncü projede; Ders Kitapları Tarama Sonuçları Türkçe ve İngilizce olarak yayımlandı ve ilgili resmi ve sivil toplum kuruluşlarına dağıtıldı.

Proje kapsamında Uygarlıklar Tarihi alanında 2 adet 9. sınıf öğrenciler ve öğretmenler için etkinlik kitabı hazırlandı ve ilgili okullara, öğretmen ve öğrencilere dağıtıldı. Kitapta yer alan materyalin tamamına web sitemizin http://egitimdeinsanhaklari.org/tr/Materyal/UYGARLiKLARTARiHi/32   “Eğitim Materyalleri/9.SINIF” bölümünden ulaşabilirsiniz.

Ders Kitaplarında İnsan Hakları projeleri ve diğer projelerimiz hakkında daha detaylı bilgi için http://egitimdeinsanhaklari.org/tr web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Proje Ekibi:

Proje koordinatörü- Gülay Kayacan