Banka Tarihleri Araştırmaları

Tarih Vakfı  1994’den bu yana 9 banka tarihi çalışması yapmıştır: TARİŞ-Milli Aydın Bankası, 1994- Emlak Bankası 1997, Esbank 1997, Osmanlı Bankası 1999, Demirbank 1999, Interbank 2000, Egebank 2002, İş Bankası 2002, Vakıfbank 2006. Bu çalışmalarda Prof. Dr. Edhem Eldem, Prof.Dr. Murat Güvenç, Prof. Uygur Kocabaşoğlu ve Prof.Dr. Zafer Toprak gibi Türkiye iktisat tarihi alanında uzman tarihçilerle çalışmıştır. Banka tarihi araştırmalarında sadece bilgi, belge araştırması, sözlü tarih, derlenen bilgi belgenin analizi ve tarih metninin  yazımı için en az 10 aylık bir süreye ihtiyaç bulunmaktadır.

TÜRKİYE SANAYİSİNDE ELGİNKAN TOPLULUĞU

Elginkan Topluluğu kurum tarihi projesi kapsamında Prof. Dr. Öner Günçavdı'nın yazdığı "Düşten Gerçeğe: Türkiye Sanayisinde Elginkan Topluluğu" (2009) ve Dr. Gürel Tüzün'ün yazdığı "Geçmişten Günümüze Elginkan Topluluğu: Bir 'Ebedi Müessese' Oluşturma Öyküsü" (2010) adlı kitaplar yayımlandı.

STFA KURUM TARİHİ

Tarih Vakfı'nın kurum tarih projeleri kapsamında  STFA Holding kuruluşunun tarihi bir araştırma ekibi tarafından yürütüldü.

STFA Holding Kurum Tarihi Projesi , STFA Holding veTarih Vakfı'nın işbirliği ile Oya Fırat ve Gürel Tüzün'ün yönetiminde bir ekip tarafından yürütüldü.

TÜRKİYE'DE SEGİCİLİK VE FUARCILIK TARİHİ

TÜYAP'la işbirliği içerisinde Gökhan Akçura yönetiminde bir ekip ile yürütülen TÜYAP kurum tarihi projesinde Osmanlı'dan günümüze fuarcılığın gelişim serüveni incelendi. Kurum projesi kapsamında Gökhan Akçura'nın kaleme aldığı "Türkiye Sergicilik ve Fuarcılık Tarihi" adlı kitap yayımlandı.

ASLAN ÇİMENTO KURUM TARİHİ

Türk Çimento sektörünün önemli simgelerinden  biri olan Aslan Çimento'nun kurum  tarihi Prof. Dr. Emre Dölen yönetimindek bir proje ekibi tarafından hazırlandı. Kurum Tarihi projesi kapsamında  Aslan Çimento "İlk Çimento Fabrikamızın Öyküsü 1910-2012" adlı kitap yayımlandı.