Kamuoyuna

Değerli mütevellimiz ve yönetim kurulu üyemiz Prof.Dr. Füsun Üstel'e bütün kesimler adına sürdürülebilir barış için imzaladığı metin gerekçe gösterilerek 1 yıl 3 aylık hapis cezası verildi.

Bu kararı, düşünce ve ifade özgürlüğü açısından, akademik ortamın esenliği açısından, kamu vicdanı açısından yaralayıcı ve karartıcı buluyoruz.

Bu kararla, Füsun Üstel'in meslektaşlarının ve üzerinde emeğinin olduğu kaç kuşak öğrencinin vicdanları sızlamıştır. Barıştan söz edenlerin, bilim ve düşünce insanlarının sözlerinden ötürü kovuşturulması ve cezalandırılması, onların değerinden eksiltmez, ancak ülkeyi yoksullaştırır.

Füsun Üstel'in yanındayız.

Tarih Buluşmaları!

Nilüfer Belediyesi ile ortak gerçekleştirilen "Tarih Buluşmaları" kapsamına yarın saat 19.00'da Feryal Saygılıgil "Kadın Hareketinin 'Saklı' Tarihi" başlıklı konuşmasıyla konuk olarak katılacak.

6 Mart 2018/ 19.00

Yer:Nazım Hikmet Kültürevi

Dicle Kalkınma Ajansı, Tarih Vakfı ve Mardin Müzesi ortaklığında Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak illerinde yürütülmekte olan Yukarı Dicle Vadisi Somut Olmayan Kültürel Mirasını Koruma ve Farkındalık Yaratma Projesi'nin açılış toplantısı 21 Şubat 2018 Çarşamba günü 09.00-13.00 saatleri arasında yapılacaktır. Toplantı sırasında Tarih Vakfı Başkanı Mehmet Ö. Alkan ve kültürel miras uzmanı Julie E. Scott’ın katılımı ve Esra Danacıoğlu’nun moderatörlüğünde "Tarih, Miras ve Mekân" başlıklı bir panel gerçekleştirilecektir.

İngilizce-Türkçe simultane tercüme yapılacaktır.