Tarihten Mutfağa Ekmek

“Tarihten Mutfağa Ekmek” seminer programı

Ekmek, mutfağın ve özellikle de Anadolu mutfağının temel direklerinden birisidir. Tarih Vakfı bu seminer programıyla bizi en temel ve gündelik gıdamız olan ekmeği yeni baştan düşünmeye davet ediyor. Alanında uzman eğitmenlerimizle ekmeğin kadim kültürel ve politik tarihini, buğdaydan ekmeğe giden tarihsel serüveni, Akdeniz’in kültürel coğrafyasında ekmeğin izlerini takip edeceğimiz bu seminer programını, İstanbul’un tarihi un ve tahıl hanlarının bulunduğu Unkapanı turu ve kadim bir Anadolu ekmeğini pişireceğimiz mutfak atölyesiyle tamamlayacağız.

En fazla 25 kişinin kabul edileceği bu seminer dizisi sonunda katılım belgesi ve özel tasarım mutfak önlükleri takdim edilecektir.

Altı haftalık seminer ücreti: 600 TL (Öğrenciler %20, Tarih dostları % 10 indirimle katılabilirler)

İletişim:

E-mail: tarihvakfi@tarihvakfi.org.tr

Telefon: (212) 522 02 02

 

Yer: Tarih Vakfı Sarıdemir Mah. Ragıp Gümüşpala Cad. Değirmen sok. no: 10 Eminönü, Fatih İstanbul (Sadece son hafta gerçekleşecek “ekmek atölyesi” Kadıköy Çiya’da yapılacaktır.)

 

SEMİNER EĞİTİMİNİN İÇERİĞİ:

I. Hafta: 21 Ekim 2017 Cumartesi (13.30- 15.30)

 

Yrd. Doç. Dr. Ahmet UHRİ (Dokuz Eylül Üniversitesi, Arkeoloji Bölümü)

 

BUĞDAY, EKMEK ve UYGARLIK

II: Hafta : 28 Ekim 2017 Cumartesi (13.30-15.30)

 

EMEL ÖNAL ÖZKAYA (Organik sertifikalı çiftçi, emekli yüksek mimar ve sanayici)

 

TOHUMDAN SOFRAYA…

 

 

III. Hafta: 04 Kasım 2017 Cumartesi (13.30-15.30)

 

Doç. Dr. Özge SAMANCI (ÖZYEĞİN Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü)

 

NAN-I AZİZDEN FRANCALAYA: OSMANLI DÜNYASINDA EKMEK

 

 

IV. Hafta: 11 Kasım 2017 Cumartesi (13.30-15.30)

 

Doç. Dr. Marie-HeleneSauner (Galatasaray Üniversitesi, Karşılaştırmalı Dilbilim ve Uygulamalı Yabancı Diller Bölümü)

 

AKDENİZDE EKMEK

V. Hafta: 18 Kasım 2017 Cumartesi (13.30-15.30)

 

Prof. Dr. Artun ÜNSAL (Yazar, Gurme, Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi)

 

TÜRKİYE’NİN EKMEKLE İMTİHANI

 

VI. Hafta: 25 Kasım 2017 Cumartesi

 

SABAH (10.00-12.00)

 

UNKAPANI TURU (Rehber: Saadet ÖZEN)

 

ÖĞLENDEN SONRA: (13.30- 15.30)

 

EKMEK VE EKMEKÇİLİK SEMİNERİ VE EKMEK ATÖLYESİ

 

Musa DAĞDEVİREN ( Şef, Usta, ÇİYA )

 

(Atölye kapsamında, mayalamadan pişirmeye az bilinen bir Anadolu ekmeğinin yapımı işlenecektir)