Tan Evi Mart Ayı Etkinlikleri

Tan Evi’nin Mart ayı konukları Gazeteci-yazar Orhan Koloğlu ve

mizah tarihçisi-yazar Turgut Çeviker

1945 yılındaki  Tan Baskını sonucunda yıkılan Tan Matbaası’nın yerine inşa edilen Halil Lütfü Dördüncü İşhanı’nda açılan Tan Evi, Mart ayında iki önemli söyleşiye ev sahipliği yapıyor.

Birinci etkinlik, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Tarih Vakfı işbirliği ile 24 Mart 2015 Salı günü saat 18:00’de gerçekleşecek olan Orhan Koloğlu söyleşisi. “Basın ve İktidar İlişkileri” başlıklı bu toplantıya TGC Genel Sekreteri  Sibel Güneş moderatörlük yapacak.

İkinci etkinlik ise 26 Mart Perşembe günü saat 18:30’da, Turgut Çeviker’in “Siyasal İktidar Mizaha Karşı” başlıklı söyleşisi. Tarih Vakfı’nın düzenlediği bu söyleşinin moderatörü çizer Aydan Çelik.

Tan Baskını’nın yıldönümü olan 4 Aralık 2014’te açılan Tan Evi’nde, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Tarih Vakfı, Türkiye Yayıncılar Birliği, Sirkeci Mansion Hotel ve Halil Lütfü Dördüncü İşhanı desteğiyle basın yayın ve semt tarihine odaklanan etkinlikler düzenleniyor.

Söyleşi

Basın ve İktidar İlişkileri

Orhan Koloğlu

24 Mart 2015 Salı, 18:00

Tan Evi Kültür Avlusu,

Halil Lütfü Dördüncü İş Hanı,

Ankara cad. No: 32, Sirkeci

Bilgi: 0212 513 83 00

ORHAN KOLOĞLU KİMDİR?

1929 yılında Konya’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Mesleğe 1947 yılında Türkspor’da başladı. Yeni Sabah, Yeni İstanbul, Milliyet, Akşam, Hürriyet gazetelerinde çalıştı. 1987 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 1989 yılında Yunus Nadi, 1995 yılında Sedat Simavi ödüllerini aldı. 65 kitabı yayımlandı. Fransızca, İngilizce, İtalyanca, Almanca biliyor. Sürekli Basın Kartı sahibi.

Söyleşi

Siyasal İktidar Mizaha Karşı

Turgut Çeviker

26 Mart 2015 Perşembe, 18:30

Tan Evi Kültür Avlusu,

Halil Lütfü Dördüncü İş Hanı,

Ankara cad. No: 32, Sirkeci

Bilgi: 0212 522 02 02

TURGUT ÇEVİKER KİMDİR?

1950’de Samsun-Çarşamba’da doğdu. Lise yıllarından itibaren edebiyat, resim ve tiyatroyla ilgilendi. 1977' de karikatür üzerine yazmaya başladı. Gelişim Sürecinde Türk Karikatürü/1867-1923 ve II. Meşrutiyet dönemi anonim karikatürleri konu alan İbret Albümü–1908’i yayınladı. 1993’te mizah kültürü dergisi  Güldiken'i çıkarmaya başladı.  Hayal'de  öykülerini, Karikatür Üzerine Yazılar'da eleştirilerini topladı. Mizah kültürü üzerine beşi çeviri, üçü telif sekiz kitabı vardır. Turgut Çeviker mizah üzerine düşünmeye, yazmaya ve yayımlamaya devam ediyor.