İstanbul Mektebi Seminerleri

İSTANBUL MEKTEBİ SEMİNERLERİ

“Osmanlı İmparatorluğu’nda Kadının Dünyası” semineri 20 Şubat Cumartesi günü gerçekleşecek.

Tarih Vakfı İstanbul Mektebi programı sonbahar seminerleriyle devam ediyor.

Prof.Dr. Namık Sinan Turan’ın verdiği  "Doğu Roma'dan Osmanlı'ya 1000 yıl/İktidar-İkonografi-Mimari", “Osmanlı İstanbulu’nun Levanten Yüzü: Galata-Pera” ve “Osmanlı İmparatorluğu'nda İktidarın Kadın Yüzü: Harem” seminerlerinin gördüğü ilgi üzerine 20 Şubat  Cumartesi günü saat 14:00-16:00 arasında gerçekleşecek olan seminer,  arzu eden herkese açık; katılım ücreti ise 100 TL’dir.

Tarih Vakfı’nda verilecek seminere katılmak için tarihvakfi@tarihvakfi.org.tr’ye yazarak kayıt yaptırmak  ve 12 Şubat Cuma gününe kadar katılım ücretini yatırmak gerekiyor.

İstanbul Mektebi Seminerleri

“Osmanlı İstanbulu’ nun Levanten Yüzü: Galata-Pera” Semineri 27 Haziran Cumartesi günü gerçekleşecek.

Tarih Vakfı İstanbul Mektebi programı yaz seminerleriyle devam ediyor.

6 Haziran Cumartesi günü kapalı bir gruba Prof.Dr. Namık Sinan Turan’ın verdiği  "Doğu Roma'dan Osmanlı'ya 1000 yıl/İktidar-İkonografi-Mimari" başlıklı seminerin gördüğü ilgi üzerine bu defa  iktidarın karşısına, Pera’ya bakıyoruz.

Osmanlıca ve Yunanca Seminerleri

Tarih Vakfı bu dönemde Osmanlıca ve Yunanca seminerlerine devam ediyor.

Osmanlıca Seminerleri geçen yıl olduğu gibi bu yıl daİstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mustafa Çakıcı tarafından veriliyor.  "Yeni başlayanlar için"  ve  "Rik'a" olmak üzere iki ayrı seviyede açılan ve her biri 48 saat sürecek olan programda yeni başlayanlar, cumartesi ve pazar günleri 11:00-13:00 arasında; Rik'a öğrencileri ise perşembe akşamları 18:30-20:30 arasında seminer alacaklar.

Katılım bedeli yeni başlayanlar için 500 TL  Rik'a için 550 TL'dir.